Pablo Picasso

Utstillingen er en av de mest omfangsrike privatutstillinger som har vært holdt i Norge, og omfatter 30 arbeider av den geniale spanske kunstneren Pablo Picasso. En kunstner som betegnes som veiviseren for den moderne kunst i det 20 århundre. De utstilte verkene spenner over hele hans produksjonsperiode og består av malerier, tegninger, trykkgrafiske arbeider, skulptur og keramikk.

Samlingen er utlånt fra Kunsthalle Würth i Schwäbisch Hall, hvor verker av toneangivende samtidskunstnere som Edvard Munch, Pablo Picasso, Alfred Hrdlicka, Markus Lüpertz, Max Beckmann, Emil Nolde, Rober Jacobsen og Christo er blant de mest profilerte. Samlingen som eies av prof.dr.h.c. Reinhold Würth teller i dag mer enn 6000 arbeider av toneangivende samtidskunstnere. Hans engasjement har gitt ham stor anseelse og påvirker positivt samarbeide mellom kunst, kultur og næringsliv.

Enhver ny byggesten, ethvert nytt blikk på samtiden manifesterer seg gjennom dialog, hvor kunsten blir en global kommunikator og en aktiv historisk referanse. Min kunstsamling startet på 60-tallet med et bilde av Emil Nolde, men ettersom tiden gikk og samlingen ble større, var det et naturlig humanistisk ansvar å gjøre disse historiske refleksjonene på det 20. og 21. århundredes kultur tilgjengelige for enhver, uttaler Reinhold Würth.

Meningen med den norske kunstsatsingen er å gripe fatt i denne ideen og føre den videre gjennom Galleri Würth, hvor forskjellige kunstverk vil gjøre tilgjengelig og fremmes for offentligheten.