• Jacob Weidemann
    16. september 2006 – 28. desember 2006

Lørdag 16. september åpnet Galleri Würth i Nittedal utstillingen Jakob Weidemann – et tverrsnitt. Utstillingen omfatter ca. 25 oljemalerier utlånt fra Lillehammer Kunstmuseum (LKM).

Bildene er utvalgt og utstillingen montert av direktør Svein Olav Hoff ved LKM. Med på utstillingen er også bysten av Jakob Weidemann som billedhuggeren Nils Aas laget i 2003.

Utstillingen representerer et tverrsnitt av Weidemanns produksjon. Den viser også at han mottok en rekke impulser fra særlig fransk kunst etter krigen og illustrerer at han skiftet malerisk stil en rekke ganger gjennom sin karriere.

Jacob Weidemann malte både figurativt og abstrakt, og han greide som ingen annen norsk maler å forene et abstrakt, modernistisk uttrykk med en naturlyrisk opplevelse av et landskap. Til tross for at han forbindes med et modernistisk, ikke figurativt formspråk er han blitt en av Norges mest folkekjære kunstnere.

I forbindelse med utstillingen utgir Galleri Würth en katalog med bidrag av kunsthistoriker Per Hovdenakk, kunsthistoriker Karin Hellandsjø, journalist Live Sætre og fotograf Rolf M. Aagaard.

Galleri Würth har de siste tre årene blant annet vist utstillinger med verk av Pablo Picasso, Günter Grass, Max Ernst og Friedensreich Hundertwasser.

Weidemann-utstillingen i Galleri Würth henger til 28. desember. Da skal bildene videre til Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg.

Våre nye åpningstider fra 2006:
Mandag – torsdag: 12.00 – 19.00
Søndag: 12.00 – 18.00
Fredag og lørdag stengt

Besøk også:
Kunst for alle