Julekrybber fra hele verden

Fra 17. november 2007 til 17. januar 2008 presenterer Galleri Würth en juleutstilling i særklasse.  Julekrybber fra hele verden inviterer til et hyggelig besøk i et julepyntet galleri.  I 2002 ervervet Sammlung Würth den tidligere Ulfert-Bucholz-samling av internasjonal krybbekunst, som inneholder krybber fra mer enn 130 land på fem kontinenter, som ekteparet Bucholz samlet i løpet av 40 år.

Helt siden det 16. århundre blir julekrybber satt frem i klostre, kirker og private hjem.
I dag finner man dem i de fleste land i verden, i de forskjelligste former og fremstillinger.  Materiale og teknikker er ofte knyttet opp mot region.  Utvalget og utseendet på figurene er tilpasset kultur og den spesifikke hverdag.  Å dokumentere denne mangfoldigheten var motivet for opprinnelsen til en av verdens største krybbesamlinger.  Viktig i denne sammenhengen er ikke nødvendigvis de historiske krybbene, men heller kunnskapen om hvordan mennesker i dag fremstiller begivenhetene rundt Jesus fødsel for 2000 år siden; mennesker fra forskjellige land, kulturer, yrker, alder og også religioner.

Galleri Würth viser et utvalg av ca. 30 krybber og krybbelignende fremstillinger av julehendelsene.  Med sine mange former, materialer og teknikker viser de et mangefarget bilde av spennvidde og lekenhet, men også av fellesskap i krybbeutformingen i de forskjellige land og verdensdeler.  Blant de internasjonale eksemplene, som anskueliggjør temaet Jesu fødsel i de forskjelligste varianter, finner vi en krybbe fra Togo, skåret i rosen- og palmetre, en skipskrybbe fra Tansania og krybbefigurer av leire fra Ecuador.

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 12.00 – 19.00
Søndag: 12.00 – 18.00
Fredag og lørdag stengt

Besøk også: Kunst for alle