Fra og med 2. februar  til og med 8. mai 2008 viser vi to utstillinger.

Thomas Lange –
Bilders betydning

Lørdag den 2. februar åpner Galleri Würth i Nittedal en utstilling med verk av den tyske kunstneren Thomas Lange, som er født i Berlin i 1957. Sine første suksesser hadde han som en av de såkalte nye ville kunstnerne på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, sammen med kunstnere som Salomé, Fetting, Baselitz og Lüpertz. Langes malerier evner å gjøre inntrykk på oss. Han bruker store formater og lar seg gjerne inspirere av historien og av store forbilder, som for eksempel Albrecht Dürer. Thomas Lange er blant annet kjent for å ha malt triptykonet i domkirken i Münster.

Langes malerier har et abstrakt utgangspunkt, men kunstneren maler inn figurer som nærmest fremstår som en assosiasjon, og som det kan ta litt tid å oppdage. Denne teknikken og denne virkningen kommer tydelig frem under utstillingen i Galleri Würth. Enkelte av maleriene er en oppdragsproduksjon fra Würth. I Langes bilder kan man ofte skimte figurer fra historie, mytologi og religion. På denne utstillingen trenger Thomas Lange også inn i Würth-konsernet og har lagt gjenkjennelige figurer fra Würths verden inn i en abstrakt helhet.

Fotoutstilling i Galleri Würth
Asia i objektivet:

Reinhold Würth er Würth-konsernets grunnlegger og har hele verden som arbeidsplass. Til tross for permanent tidsnød, er han åpen og nysgjerrig på verden rundt seg. Derfor tar han ofte bilder og gjør notater fra reisene.

På en reise i Asia i 2003 besøkte han Würths selskaper i Kina, Kambodsja, Vietnam og Hongkong og samlet inntrykk som ble til en fotoutstilling.

Med kamera og personlige notater formidler Reinhold Würth mer enn overveldende solnedganger og eksotiske kulisser. Bildene på utstillingen ”Asia i objektivet” lar snarere betrakteren ta del i reisen.