Christo og Jeanne-Claude

Sammlung Würth

Utstillingen vises til og med 5. november 2008

Riksdagen i berlin– ”Kunstverkets forgjengelighet skaper en følelse av skjørhet og sårbarhet og en trang til å bli sett; vi blir oppmerksom på fraværet, fordi vi vet at i morgen er ikke kunstverket her lenger” (Christo og Jeanne-Claude).

De gigantiske kunstprosjektene til Christo og Jeanne-Claude kan ofte bare oppleves i noen korte uker. Etterpå sitter vi igjen med dokumenter som film, fotografi, tegning og collage som kan formidle opplevelsen videre.

– ”Våre tidsbegrensede, monumentale installasjoner, i byer og i landlige omgivelser, gjemmer elementer av maleri, skulptur, arkitektur og byplanlegging” (Christo og Jeanne-Claude).

Det innpakkede objektet blir uvilkårlig forbundet med kunstnerparet Christo og Jeanne-Claude. Sitatene her illustrerer flerdimensjonaliteten i verkene og åpner for å trekke inn nye aspekter fra prosjekt til prosjekt.

Hovedmaterialet er stoff, og det dreier seg ikke bare om innhylling. Stoffet brukes på mange forskjellige måter. I 1968, på Documenta 4 i Kassel, pakket Christo inn en 5 600 kubikkmeters luftpakke. Den rettet seg opp i 85 meters høyde og fremsto som en enorm og ytterst skjør skulptur. Documenta-prosjektet er også spesielt fordi det ble modell for senere prosjekter.  

Sammlung Würth i Künzelsau eier ca. 90 originalverk av Christo fra perioden 1958 til 2003, samt fotografier av prosjektene, tatt av Harry Shunk og Wolfgang Volz. Det er første gang deler av denne samlingen vises i Norge.

Alle aktiviteter i Galleri Würth er prosjekter fra Würth Norge AS.
Neste utstilling, “Hans Arp og Knut Henrik Henriksen: DUO”, vises 15. november 2008 – 29. mars 2009