Utstillingen “Hans Arp og Knut Henrik Henriksen: DUO”

15. november 2008 – 29. mars 2009

Hans Arp og Knut Henrik Henriksen: DUOHans Arp og Knut Henrik Henriksen: DUO

Galleri Würth lar den norske samtidskunstneren Knut Henrik Henriksen møte den sentrale avantgardisten Hans Arp (1886 – 1966). I en bredt anlagt utstilling ser galleriet nærmere på hvordan samtidskunstnere som Henriksen behandler arven fra avantgardistene.

Utstillingen ”Hans Arp og Knut Henrik Henriksen: DUO” forsøker å vise hvordan en yngre norsk kunstner forholder seg til den klassisk moderne uttrykksformen Arp var den første til å bruke. I utgangspunktet kan det se ut som om de to ikke har noe til felles. Men til tross for de åpenbare forskjellene, er det tydelig at Henriksen er inspirert av Arps modernistiske abstraksjon.

Så blir det opp til publikum å vurdere om Arp bare er en moderne klassiker med historisk interesse, eller om hans produksjon har en dimensjon som er viktig for dagens kunstnere.

Utstillingen i Galleri Würth er den første større presentasjonen av Hans Arp i Norge, og samtlige 16 Arp-verk kommer fra Sammlung Würth.

Knut Henrik Henriksen (f.1970) er utdannet ved Oslo Tegne- og Maleskole, Vestlandets Kunstakademi og Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt am Main. Han har blant annet deltatt i utsmykningen av Universitetssykehuset i Akershus (A-Hus) og Høgskolen i Vestfold.
Henriksen forholder seg kritisk til gjengse arkitektoniske normer og regler, og i sine arbeider tar han ofte utgangspunkt i utstillingsrommets arkitektoniske egenskaper og de begrensningene som ligger i masseproduserte materialer, som furupanel og isopor.

Kommende utstilling fra 18. april 2009:  Jutta Bosch
Alle aktiviteter i Galleri Würth er prosjekter fra Würth Norge AS.