Etterlengtet reprise av kunstkveld i Galleri Würth:
Svein Olav Hoff forteller om Munch og Åsgårdstrand

Tirsdag 22. mai 2012, klokken 1800. 

Svein Olav Hoff

Nå får de 70 som sto på venteliste til kulturkveld i 
Galleri Würth i mars en ny mulighet. Tirsdag den 22. mai kl. 18.00 kommer kunsthistoriker Svein Olav Hoff tilbake til galleriet med sitt engasjerende foredrag om Munch og Åsgårdstrand. De 70 får førsterett til å melde seg på, og så åpner gallerileder Eva Schwuchow for 100 deltagere. Trolig var det en del som ga opp i mars da det ble kjent at det var fullt.

 

  

Svein Olav Hoff

Både publikum og arrangør ville ha Svein Olav Hoff tilbake til Galleri Würth for å fortelle om Munch og Åsgårdstrand. Her er han med blomsten han fikk ved forrige besøk. Fornøyde arrangører er gallerileder Eva Schwuchow og Würths adm. direktør Svein Oftedal.

 

Igjen skal Svein Olav Hoff gi publikum spennende kunnskap om de mange av Edvard Munchs (1863—1944) hovedverk som ble malt i Åsgårdstrand. Svein Olav Hoff holdt i 2010 foredrag i Galleri Würth om «Maleren Henrik Sørensen – Berømt, beryktet og fra Lillestrøm». Han var også kurator og rådgiver da Galleri Würth i 2006 viste utstillingen «Jakob Weidemann – et tverrsnitt». Bildene var utlånt fra Lillehammer Kunstmuseum, hvor Svein Olav Hoffhar vært direktør siden stiftelsen ble opprettet i 1994.

Hoff har magistergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og var intendant ved Drammen Kunstforening 1990–1994. Han har publisert en rekke bøker og artikler. Edvard Munch kom første gang til Åsgårdstrand i 1885, 22 år gammel, og var der nesten hver sommer mellom 1889 og 1905. Som mange kunstnere i sin tid, reiste han på landet for å male, slik danske kunstnere reiste til Skagen. I 1898 kjøpte han seg en beskjeden fiskerhytte, og han oppholdt seg regelmessig i Åsgårdstrand frem til 1937. 

Edvard Munch forbindes med sitt fødested Løten, med Jeløya ved Moss, hvor han bodde i fire år, og med Ekely i Oslo, hvor han hadde sitt atelier. Likevel er Åsgårdstrand stedet flest forbinder med Norges største billedkunstner. I Åsgårdstrand fikk Edvard Munch besøk av Christiania-bohemene, og der malte han verk som Pikene på broen og Sjalusi.

Eva Schwuchow
Gallerileder