Avkledd! Alfred Hrdlicka og Gustav Vigeland. Verk fra Sammlung Würth og Vigeland-museet

31.01.2015–31.08.2015

31. januar åpnet Galleri Würth en ny utstilling med fokus på figurasjon og følelser. For første gang kan et norsk publikum bli kjent med et større utvalg verk av den østerrikske billedhuggeren, maleren, tegneren og samfunnsdebattanten Alfred Hrdlicka (1928–2009).

Hrdlicka er en viktig kunstner i Sammlung Würth og en av Østerrikes mest markante kunstnere etter 2. verdenskrig. Det ble i 2008 arrangert en stor retrospektiv utstilling med Hrdlicka i Kunsthalle Würth i Schwäbisch Hall, Tyskland, og det er et lite utvalg av disse verkene som nå vises i Galleri Würth Norge.

Utstillingen er samtidig en dialog mellom Hrdlicka og en av Norges største kunstnere, nemlig Gustav Vigeland (1869–1943) med tretten verk generøst utlånt fra Vigeland-museet i Oslo. Skulpturene handler om forholder mellom mennesker og har et særlig fokus på mann-kvinne-relasjonen. Det er hovedsakelig tidlige verk fra Vigelands kunstnerskap og viser kanskje en annen side av denne kunstneren enn det vi kjenner godt fra Vigelandsparken i Oslo.

Ved å sette disse to i utgangspunktet forskjellige kunstnerne sammen i gallerirommet åpnes det opp for nye og annerledes vinklinger på begges kunstnerskap.