Landskap – verk fra Sammlung Würth

12.09.15–16.06.16

Sammlung Würth presenterer et utvalg bilder og skulptur fra en periode på 130 år av den moderne kunsthistorien. Det eldste verket, av tyske Carl August Oesterley (1839-1930), er fra 1880 og det nyeste fra 2009, av amerikaneren Alex Katz (f. 1927).

Utstillingen er ingen komplett historisk gjennomgang av landskapet i kunsthistorien, men gir et godt innblikk i den komplekse kunstsamlingen til Würth, her presentert med 26 kunstnere. Dette er en samlingsutstilling som ønsker å gi et innblikk i hvordan landskap skildres og tolkes av kunstnere i ulik tid. 1900-tallet er et århundre hvor kunstuttrykk, stil og holdning, særlig til maleriet, er i stadig utvikling. Landskap er en klassisk malerisjanger som favner vidt, fra gjengivelse av geografiske steder til landskap som metafor.