Frau im Bild – Kvinneportretter fra Sammlung Würth

25.08.16–12.03.17

Temautstillinger er utbredt ved flere av de 15 visningsstedene for Sammlung Würth i Europa. Publikum får på denne måten se et tverrsnitt av samlingen som i dag består av over 17.000 kunstverk.

Portrettet er en av de eldste sjangerne i kunsthistorien. Modellene har vært kjente oppdragsgivere så vel som helt ukjente personer. Noen kunstnere har vært opptatte av å gjengi likhet mens andre har fordypet seg i personlighet eller kvinnen som symbol.

Utvalget av verk er gjort med utgangspunkt i utstillingen Frau im Bild som tidligere er vist i Kunsthalle Würth i Schwäbisch Hall, men resultatet har likevel blitt ganske annerledes. Betegnende nok er kun en av de totalt 27 kunstnerne kvinne. Endel av verkene vises for første gang.

I likhet med forrige utstilling i Galleri Würth, Landskap, representerer kvinneportrettene her et stort tidsspenn i kunsthistorien. Utstillingen åpner også for møter med flere kunstnere som til nå har vært lite- eller aldri vist i Norge.

Videre favner utvalget over mange nasjonaliteter. Tyske og østerrikske kunstnere er som vanlig godt representert, men vi finner også verk av kunstnere fra flere andre land samt fra USA, Colombia og Guatemala. Det brede spennet i uttrykk så vel som i tid og sted bidrar til en sammensatt og relativt omfattende fremstilling. Forhåpentligvis vil Frau im Bild vekke interesse, både for tematikken og for enkeltkunstnere i utstillingen.