Tilbake til maleriet - Tyske kunstnere fra Sammlung Würth

10.2.18–17.03.19

Det er en stor glede for oss i Galleri Würth å videreføre presentasjonen av tysk kunst. Vår forrige utstilling var en separatutstilling med Georg Baselitz (f. 1938).

I løpet av utstillingsperioden fikk vi bekreftet at det er en sterk interesse for tysk etterkrigskunst i Norge. Med vår unike tilgang til kunstverk fra Sammlung Würth og de mange tyske kunstnere representert i denne samlingen, er det mulig å vise en utstilling med et bredere utvalg kunstnere som har arbeidet i samme periode som Georg Baselitz.

Som tittelen på utstillingen tilsier, er det fokus på maleri. Alle kunstnerne i utstillingen kommer fra Tyskland. Videre er verkene malt i perioden 1960- til 1980-tallet. Dette er en periode da mange kunstnere vendte seg bort fra maleriet og utforsket andre teknikker. Disse ti kunstnerne har imidlertid holdt fast ved sjangeren, men tilnærmet seg den på grunnleggende ulike måter. Med Tilbake til maleriet ønsker vi å åpne for flere innfallsvinkler til maleriet og vise hvordan disse kunstnerne på hver sin måte holdt fast ved maleriet som en viktig uttrykksform.

Noen av navnene er svært etablerte både i norsk og europeisk sammenheng. Andre kan være nye bekjentskaper for et norsk publikum. Vi synes det er god grunn til å bli bedre kjent med alle sammen da de på hvert sitt vis har vært betydningsfulle for utviklingen av maleriet. Fra Anselm Kiefer til Jörg Immendorff – bredden er stor.

Er du interessert i å bli bedre kjent med utstillingen? Vi har offentlig omvisning hver søndag kl. 13.