Offentlig omvisning hver søndag kl.13

Vi tilbyr gratis offentlig omvisning i vår aktuelle utstilling søndager kl. 13.00.

 

Utstillingen Dieter Roths univers – verk fra Sammlung Würth blir Norges største separatutstilling av den sveitsiske universalkunstneren Dieter Roth (1930–1998). Utstillingen gir innblikk i Roths mangfoldige kunstnerskap, med fokus på verk fra midten av 1960- til midten av 1970-tallet. I utstillingen vises det et stort utvalg av Sammlung Würths til sammen 54 verk av kunstneren.

I utstillingen Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth vises et imponerende og uttrykksfullt mangfold av bøker som kunstverk. Kunstnerbøker, eller artists’ books, er kunst i bokform, og i Würth-samlingen finner vi tallrike eksempler på denne type kunstverk. Disse verkene kommer i svært forskjellige former og flere tøyer grensene for hva vi kan kalle bøker. Fokuset i denne utstillingen er første del av 1900-tallet, da kunstnere flyttet skillelinjen mellom kunst og litteratur.