Kunstnerforedrag: Lotte Konow Lund

Hvor politisk er det å lage seg en kopp kaffe om morgenen? Svaret vil kanskje overraske deg. Konow Lund er en av Norges mest markante samtidskunstnere, med en uredd offentlig stemme og et distinkt kunstnerisk uttrykk. Torsdag 19. september kl. 19 vil hun gi oss innblikk i et omfattende og allsidig kunstnerskap gjennom de siste tyve årene.

Konow Lunds arbeider er ofte langvarige og omfattende, som f.eks Dagbøkene 2014-2016, en dagbok der hun undersøker linjene mellom språk og bilde, privat og offentlig, i hverdagen over en periode på to år. Som utgangspunkt for sin kunst har hun brukt samtaler med innsatte på Bredtveit kvinnefengsel og det nasjonale traumet Utøya-massakren, men også helt dagligdagse situasjoner. Formidling av annen kunst enn hennes egen er en del av Konow Lunds kunstneriske virke og hun har også laget en rekke portrettintervjuer med andre kunstnere for Morgenbladet.

Lotte Konow Lund bor og jobber i Oslo med et bredt spekter av medier: tegning, skulptur, performance, maleri, video og tekst. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi 1993-1997 og har deltatt i en rekke omfattende museumsutstillinger, blant annet: Stenersen museet i Oslo, Vigelandsmuseet, Lillehammer kunstmuseum og Henie Onstad Kunstnersenter. Hun er professor ved avdeling Kunst og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Dørene åpner kl. 18, foredraget begynner kl.  19.

Gratis adgang. Fri parkering. Enkel servering. Påmelding sendes til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 18. september.

Velkommen!

Foto: Lotte Konow Lund. Kred: Tove Sivertsen