Temakveld: Kjetil Røed om Kunsten og livet

Hvem har kunsten betydning for, og hvorfor? Velkommen til temakveld i Galleri Würth torsdag 10. oktober kl. 19, hvor redaktør og kritiker Kjetil Røed presenterer sin kritikerroste bok Kunsten og livet: en bruksanvisning.

Kunst er et unikt redskap for å utforske hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være. I Kunsten og livet: en bruksanvisning (2019) bruker Røed kunstverk til å granske elleve ulike dyder: oppmerksomhet, dømmekraft, tilbaketrekning, nysgjerrighet, erkjennelse, håp, samarbeid, tvisyn, håndverk, kjærlighet og solidaritet. Ambisjonen er å øve på verdier, med kunsten som plattform. Resultatet er utkast til «dydsarbeid», et forsøk på å vise hvordan det å jobbe med verdier og tenkning rundt kunst også kan være et arbeid med å forstå oss selv, og det å finne en klarere retning og helhet i våre egne liv.

Kjetil Røed (f. 1973) er redaktør i Billedkunst og kunstanmelder i Vårt Land. Han har en lang og mangfoldig karriere bak seg som kritiker for bl.a. Aftenposten, Morgenbladet og Kunstkritikk.no. Han skriver om kunst, film, teater og litteratur. Røed er utdannet i filosofi og litteraturvitenskap.

Kunsten og livet: en bruksanvisning er utgitt av Flamme Forlag. Boken vil være til salgs under arrangementet i Galleri Würth.

Dørene åpner kl. 18, foredraget begynner kl. 19. Gratis adgang. Fri parkering. Enkel servering.

Påmelding sendes til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 9. oktober.

Velkommen!