Kunsthistorisk kaffepause: Fernando Botero

Velkommen til høstens første kunsthistoriske kaffepause!

Søndag 13. oktober kl. 14 holder vi foredrag om «Colombias Picasso», kunstneren Fernando Botero.

Botero (1932) er en av Sør-Amerikas mest fremtredende kunstnere. Han begynte å male som en ung gutt og allerede som 18-åring hadde han sin første soloutstilling i hjemlandet. I dag er kunstneren berømt for sine svulmende, oppblåste figurer i maleri og skulptur, en stil som har fått navnet boterismo. Han er spesielt kjent for sine parafraser over kjente kunsthistoriske verk, slik som Da Vincis Mona Lisa. Boteros motiv spenner fra naive og humoristiske til satiriske og samfunnskritiske. Han tar for seg familielivet, dansende mennesker og sirkusartister på den ene siden, og på den andre vold og narkotikaindustrien i Colombia og tortur i Abu Ghraib-fengselet. I tillegg til å utforske menneskelige drama har Botero en forkjærlighet for stilleben med mat, frukt og musikkinstrumenter. Han er representert med to verk i Galleri Würths aktuelle utstilling, Stilleben i samtidskunsten.

Foredraget holdes av kunstformidler ved Galleri Würth, Freya Folåsen. Kunsthistorisk kaffepause er gratis og åpen for alle. Ingen påmelding nødvendig.

Velkommen!