Kunsthistorisk kaffepause: Andy Warhol

Søndag 3. november kl. 14 skal det handle om Andy Warhol.

Andy Warhol (1928–1987) regnes i dag som en av de mest innflytelsesrike amerikanske etterkrigskunstnerne. Han forbindes særlig med popkunst og var en viktig pioner for flere sjangre innenfor samtidskunsten. I den aktuelle utstillingen i Galleri Würth er Warhol representert med tre verk.

Warhol hentet motivene sine fra forbrukersamfunnet og massemedia, han brukte gjerne bilder han fant i aviser og magasiner som utgangspunkt for de fargesterke silketrykkene han ble særlig kjent for. Portrettene av Marilyn Monroe og framstillingen av Campbells suppebokser er eksempler på ikoniske kunstverk han etterlot seg. Tidlig på 1960-tallet ble Warhols atelier i New York City, The Factory, samlingspunkt for en myteomspunnet forsamling av kreative mennesker. Her ble også de fleste av Andy Warhols mange filmer spilt inn, hundrevis av eksperimentelle kortfilmer og improviserte dokumentasjoner som eksperimenterte med film som kunstnerisk medium. Andy Warhol døde brått i 1987, 58 år gammel.

Kunstformidler Trine Gilmyr vil denne søndagen ta for seg hovedmomenter i Andy Warhols liv og se nærmere på noen av de mest sentrale kunstverkene vi forbinder med ham.

Kunsthistorisk kaffepause er gratis og åpen for alle. Ingen påmelding nødvendig.

Velkommen!

Foto: Blomster, prosjekt for regnmaskin (30 deler), 1967, 3D fargefotografi på tre. Inv. 5737. © 2019 Andy Warhol Foundation for the Visual Arts / Artists Rights Society (ARS), New York.