Kunsthistorisk kaffepause: Marc Quinn

Det er duket for ny kunsthistoriske kaffepause, og søndag 17. november kl. 14 er temaet kunstneren Marc Quinn.

Marc Quinn (f. 1964) er en britisk samtidskunstner som arbeider med skulptur, maleri og installasjoner. Som kunstner utforsker Quinn hva det vil si å være et menneske i verden i dag, gjennom tema som inkluderer kroppen, identitet, genetikk, miljøet og media. Materialer han bruker i kunsten sin har variert fra blod, brød, blomster, marmor og rustfritt stål. I dag er Quinn internasjonalt anerkjent og har stilt ut på flere av de fremste kunstinstitusjonene i verden, deriblant Tate Gallery i London, Fondazione Prada i Milano og National Portrait Gallery i London.

Det var med skulpturen Self, fra 1991, Quinn for alvor slo gjennom som konseptkunstner. Self er en byste laget av kunstnerens eget blod som er frosset og holdes under frysetemperatur i sitt eget utstillingsmonter. Den kan således bli sett på som en ekstrem variant av et selvportrett. Han arbeider også aktivt med stillebensjangeren i flere medier, og det stilles ut hele fem verk av Quinn i utstillingen Stilleben i samtidkunsten i Galleri Würth.

Kunsthistoriker og galleriansatt ved Galleri Würth, Vilde Matzow, er foredragsholder denne gangen.

Kunsthistorisk kaffepause er som vanlig gratis og åpen for alle. Ingen påmelding nødvendig.

Velkommen skal dere være!

Foto: Marc Quinn malerier og skulpturer i Galleri Würth. Kred: Vegard Kleven.