Kunstnerforedrag: Lars Ø. Ramberg

Galleri Würth har gleden av å ønske velkommen til foredrag, torsdag 21. november kl. 19.15, med den høyt respekterte norske kunstneren Lars Ø. Ramberg (f. 1964). Ramberg er kjent for sine stedsspesifikke kunstverker som omhandler identitet, demokrati, ytring og makt.

På Eidsvolls plass i Oslo står LIBERTÉ, tre funksjonelle, offentlige toaletter malt i henholdsvis rødt, hvitt og blått. Det ble laget til selvstendighetsjubileet i 2005 og skulle egentlig plasseres foran Eidsvollsbygningen som monument for å feire og diskutere demokratiet. Men til Eidsvoll kom kunstverket aldri. Prosjektet skapte stor begeistring og dype kontroverser, det ble kalt «do-kunst» og forsøkt latterliggjort. Så ble det valgt, av den berømte kuratoren René Block, som Norges bidrag til biennalen i Venezia. Nå står det foran Stortinget.

Rambergs mest kjente kunstverk, PALAST DES ZWEIFELS (2005), hvor ordet «ZWEIFEL» ble montert på taket av det forlatte øst-tyske Republikkpalasset i Berlin, har markert seg historisk som et prominent ankerpunkt for den offentlige tyske identitetsdiskursen etter gjenforeningen. Ramberg brukte seks år på å overbevise den tyske Forbundsdagen om å realisere verket.
Benytt anledningen til å høre fra kunstneren selv om et viktig kunstnerskap i nyere norsk kunsthistorie.

Vi forventer stor interesse for dette arrangementet. Begrenset antall plasser. Meld deg på i god tid.

Dørene åpner kl. 18, foredraget begynner kl. 19.15. Gratis adgang. Fri parkering. Enkel servering. Påmelding sendes til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 20. november.

Foto: Lars Ø. Ramberg, Liberté. Kred: Siv Dolmen.