Søndagsforedrag: FAKE NEWS! Hva vil det egentlig si å vite noe?

Velkommen til søndagsforedrag 12. januar kl. 14 i Galleri Würth ved filosof Dr. Laura Haaber Ihle.

Antallet mennesker som mener jorden er flat, øker.

Det er underlig å se en slik setning på trykk i en tid med stadig bedre tilgang på informasjon. Hvorfor tror folk på beviselig gale påstander? Hvorfor tror de at de vet noe som simpelthen ikke er sant? Hva er egentlig forskjellen på å vite noe og å være sikker på noe? Dette er noen av spørsmålene som utforskes i dette foredraget, og vi vil få høre at svarene er mye mer komplekse enn at «folk ganske enkelt er dumme». Måten de ulike online-teknologiene strukturerer offentlig debatt på er en del av bildet, og måten de oppfordrer oss til å la oss overtale av alt som er emosjonelt engasjerende – selv om det ikke er sant.

Danske Haaber Ihle er forskningsstipendiat ved Harvards filosofiske fakultet, hvor hun jobber med spørsmål knyttet til grensesnittet mellom kunstig intelligens, etikk og kunnskap, og da spesielt hvordan kunstig intelligens påvirker vår oppfatning av kunnskap og hva de mulige sosiale og politiske konsekvensene av dette kan være.

Vil du vite mer om tiden vi lever i? Da bør du ikke gå glipp av dette høyst aktuelle foredraget. (NB foredraget vil være på engelsk).

Gratis og åpent for alle. Ingen påmelding nødvendig. Omvisning i utstillingen Stilleben i samtidskunsten kl. 13.