Temakveld: Hamsun i hundre

I 1920 ble Knut Hamsun tildelt Nobelprisen i litteratur for Markens grøde (1917), en episk roman med hyllest til naturen. I år er det 100-års jubileum for denne litterære begivenheten, og det markerer vi i Galleri Würth ved å invitere Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen og kunstformidler Kristin Jordfald til galleriet, torsdag 13. februar kl. 19.

Kolloen vil snakke om Nobelprisromanen Markens grøde, og Jordfald og Kolloen vil fortelle om samarbeidet og det litterære kunstprosjektet HAMSUNfantasier. Prosjektet ble utviklet for Hamsun-året 2009 i regi av KulturKonsept, Forlaget Press og billedkunstnerne Unni Askeland, Benjamin Bergman, Sverre Koren Bjertnæs, Håkon Bleken, Marianne Bratteli, Peter Esdaile, Harald Fenn, Anne-Karin Furunes, Therese Nortvedt og Kjell Erik Killi Olsen. KulturKonsept arbeider nå med en videreføring av prosjektet i jubileumsåret 2020.

Etter foredraget er det mulig å kjøpe kunstboken HAMSUNfantasier (2009), en litterær billedkavalkade med tekster av Ingar Sletten Kolloen og Tommy Olsson. Noen av kunstnerne kommer også, og boken signeres gjerne.

Dørene åpner kl. 18, foredraget begynner kl. 19.

Gratis adgang. Fri parkering. Enkel servering. Påmelding sendes til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 12. februar. Velkommen!

Foto: HAMSUNfantasier (2009), Forlaget Press.