Kunsthistorisk kaffepause: Frida Kahlos stilleben

Søndag 16. februar er siste dag for utstillingen Stilleben i samtidskunsten, og vi avslutter perioden med kunsthistorisk kaffepause om Frida Kahlos stilleben kl. 14.

Frida Kahlo (1907–1954) er en av det 20. århundres mest ikoniske kunstnere. Med tradisjonelle meksikanske klær, blomster i håret og det nå berømte monobrynet, brukte Kahlo sin egen kropp til å fortelle historier fra eget liv. Hun er kjent for sine personlige og surrealistiske selvportretter, men Kahlo utførte også en rekke stilleben. Fra 1920-tallet og frem til sin død i 1954 malte hun mellom 25 og 40 stilleben. Motiv av lokale blomster, frukt og grønnsaker er utført i sterke farger, og blir for Kahlo en måte å vise stolthet og hedre sitt hjemland Mexico. Hun tar også opp den tradisjonelle stilleben tematikken omkring liv og død, med små skjelett og inntørkete eller råtne grønnsaker. Samtidig er maleriene høyst personlige og symbolske bilder på Kahlos turbulente og ofte smertefulle liv og forhold. Kahlos stilleben gir oss et innblikk inn i både biografien og følelseslivet til denne interessante og fortsatt relevante kunstneren.

Foredraget holdes av kunstformidler og galleriansatt ved Galleri Würth, Freya Folåsen.

Kunsthistorisk kaffepause er som vanlig gratis og åpen for alle. Ingen påmelding nødvendig. Få også med deg aller siste omvisning i Stilleben i samtidskunsten i galleriet kl. 13.

Velkommen!

Foto: Frida Kahlo, Stilleben, 1951. Olje på lerret og trefiberplate. Samuel Fastlicht Collection, Mexico by, Mexico.