Åpning: A.E.I.O.U. – østerriksk kunst fra Sammlung Würth

Velkommen til utstillingsåpning av A.E.I.O.U. – østerriksk kunst fra Sammlung Würth.

Søndag 1. mars kl. 13 åpner Galleri Würth vår nyeste utstilling A.E.I.O.U., der det presenteres et bredt utvalg østerriksk kunst fra de siste 120 årene. Kunst fra Østerrike er et særlig fokuspunkt i Sammlung Würth og verkene i samlingen utgjør i dag én av de største privateide samlingene av østerriksk kunst utenfor landet.

Få et innblikk inn i én av de mest sentrale og fruktbare kunstscenene i verden. Fra wiener-sesesjonen og Art-Club til wieneraksjonismen og “maleriets triumf” presenteres verk av kunstnere som Oskar Kokoschka, Alfred Hrdlicka, Friedensreich Hundertwasser, Arnulf Rainer, Hermann Nitsch og Siegfried Anzinger. Vi har også gleden av å vise tegninger av den verdensberømte kunstneren Gustav Klimt. Denne utstillingen vil du ikke gå glipp av!

Utstillingen åpnes av Østerrikes ambassadør Wilhelm M. Donko.

Det blir åpningstaler av direktør i Würth Norge AS, Svein Oftedal, og gallerileder Bjarne Våga.

Gratis inngang og lett servering. Ingen påmelding nødvendig. Velkommen!

 

Foto: Peter Pongratz, Uten tittel, 1975/76. Olje på lerret, 275 x 370 cm. Inv. 5316. © 2020 BONO.