Tegneoppgaver for store og små!

Her er tre morsomme tegneoppgaver du kan gjøre hjemme, enten alene eller med familien; krussedulltegning, krokitegning og opp/nedtegning. Det eneste du trenger er blyant og papir, men ønsker du det kan du bruke mange timer på å fargelegge, male eller tusje de ferdige tegningene. Kos dere!

Krussedulltegning

Bruk en blyant eller penn og tegn en stor krussedull på et ark. Deretter fyller du inn med øyne og andre detaljer for å skape en haug med fantasidyr! Fargelegg krussedulldyrene med fargeblyanter eller tusj. Man kan lage krussedulltegningen så enkel eller detaljert som man vil.

Krokitegning

Her skal man tegne uten å se eller løfte blyanten fra arket!

Sett deg godt til rette foran (men ikke altfor nærme!) en venn, et familiemedlem eller et ukeblad. Vi har tegnet etter et foto av dikteren Sarah Zahid tatt av Chris Aadland til Obosbladet nr. 1, februar 2020, og en reklame i et ukeblad. Sett blyanten på papiret og tegn det du ser, uten å se ned på det du gjør, mens blyanten hele tiden holder seg på arket. Det kan bli noen skikkelig morsomme resultat!

Man kan også fargelegge tegningene hvis man vil. På den første tegningen er det brukt akvarellfargeblyanter, der det er gått over med pensel og vann etter fargelegging for å lage en akvarell. Den andre blyanttegningen har fått detaljer i tynn tusj og fargeblyant.

Opp/ned-tegning

Her kan man få overraskende resultat! Velg et bilde og snu det opp-ned. Bruk blyant og ark, og tegn det du ser, uten å snu arket eller bildet før du er helt ferdig.  Med denne oppgaven lærer man å se og følge strekene, og de ferdige bildene er ofte veldig fine! Du kan tegne enkle strektegninger eller litt mer avansert. Bildet av kvinnen på sofaen er mer detaljert, og det er tegnet på skygger og formene er modellert.