Påskeegg av garn

Dette er en gøy påskeaktivitet for hele familien! Her lager du et påskeegg ved å legge garn dyppet i lim over en liten ballong, for deretter å fjerne ballongen når limet har tørket. Bruk garn i fine påskefarger som pastellrosa, gul eller lilla, eller slipp fantasien fri med regnbuegarn eller neonfarger!

Utstyr

 • Ballonger (helst vannballonger)
 • Garn
 • Skolelim
 • Vann
 • Saks
 • Trepinne e.l.
 • Plastbeholder eller skål (til limblandingen)
 • Bakepapir
 • (Engangshansker)
 • Fjær, perler, glitter osv.

Instruksjoner

 1. Start med å blåse opp ballongene. Vannballonger har best størrelse og form. De kan være vanskelige å blåse opp, så har du en pumpe er det lurt å bruke det. Det er mulig å bruke vanlige ballonger også, bare ikke blås dem opp for mye.
 2. Lag en blanding med skolelim og vann. Bland i nok vann så det blir lett flytende.
 3. Klipp lengder med garn i den fargen eller farger du vil egget skal være. Pass på at du klipper nok lengder med garn til å dekke hele ballongen. Det er viktig å gjøre dette FØR du begynner å lime, fordi fingrene dine blir veldig klissete når du starter å dyppe garnet. Du kan bruke engangshansker om du ønsker å holde fingrene limfrie!
 4. Dypp en lengde med garn i limet slik at den er dekket og trekker til seg litt av limblandingen. Du kan bruke en trepinne eller lignende til å få garnet inn og ut av limet.
 5. Løft garnet ut av limet og klem den mellom to fingre. Dra den gjennom fingrene slik at overflødig lim klemmes ut av garnet.
 6. Hold ballongen i knuta og legg garnet på ballongen. Det kan være fint å starte med horisontale spiraler rundt ballongen eller fra toppen av ballongen og nedover.
 7. Gjenta garndyppingen og limingen på ballongen til den er dekket godt nok til å holde en god eggform når ballongen senere fjernes.
 8. Heng til tørk med en klesklype eller legg på litt bakepapir. Ikke bruk vanlig papir eller papptallerken, da limer egget seg fast på underlaget.
 9. La dem tørke i cirka ett døgn. Sjekk hvert egg, tørketid varierer ut fra garntykkelse.
 10. Når garnet er helt tørt, tar du hull på ballongen og fjerner den fra innsiden av egget. Dette kan være litt vanskelig hvis ballongen har limt seg godt fast til garnet, men bruk et redskap som en kniv eller trepinne til å få ballongen løs. Du kan også la ballongen bli igjen hvis du ønsker det.

Og der har du ditt eget hjemmelaget påskeegg! La eggene ligge i en kurv på bordet eller fest en snor på toppen for å henge dem opp.

For variasjon kan du fylle eggene med fjær, pynte med perler eller dekorere med glitter. Det går også an å snike en liten sjokoladebit i ballongen før du blåser den opp, slik at det ligger en påskeoverraskelse inni egget når ballongen fjernes!

God påske alle sammen!