Sommerfugler av muffinsformer og kaffefilter

Våren har kommet! Mens vi venter på at årets sommerfugler inntar hagen, kan vi lage våre egne fargesprakende sommerfugler med muffinsformer eller kaffefilter, tusj og piperensere.

Utstyr

 • Muffinsformer
 • Tusj
 • Piperensere
 • Hyssing
 • Kaffefilter
 • Vann (sprayflaske)
 • Bakepapir eller et brett

Instruksjoner

 1. Ta to muffinsformer og brett dem ut så de blir flate.
 2. Bruk tusj til å fargelegge muffinsformene. Vi har tegnet samme mønster på begge formene, da får sommerfuglen ett mønster. Du kan også tegne forskjellige mønstremuffinsformene, da blir de øvre vingene på sommerfuglen ett mønster og de nedre vingene et annet.
 3. Putt muffinsformene oppå hverandre og brett dem sammen så det blir et trekkspill. Skill de to formene fra hverandre og legg den ene brettetd formen oppå den andre.
 4. Bind en piperenser rundt midten på muffinsformene for å holde dem sammen. La endene på piperenseren stikke opp på toppen for å lage følehorn.
 5. Brett ut trekkspillfoldene for å lage sommerfuglens vinger.
 6. Hvis du vil henge dem opp kan du ta en tråd gjennom piperenseren å lage en opphengsnor.

Kaffefiltersommerfugler

Det er også mulig å lage større sommerfugler av kaffefilter. Du følger samme metode som med muffinsformene, men med kaffefilter kan du også bruke vann på de fargelagte filtrene for å skape batikklignende mønster. Tegn med tusj, legg kaffefiltrene på et bakepapir eller et brett, og spray eller drypp vann på dem. La filtrene tørke før du bretter dem sammen i trekkspill. Med runde kaffefilter tar du en piperenser på midten som med muffinsformene. Med andre typer kaffefilter, slik som de vi har brukt, overlapper du endene på filtrene og binder piperenseren rundt for å feste dem sammen. Legg til en ekstra piperenser for å lage sommerfuglens kropp. Du kan bruke 2 eller 4 kaffefilter.