Kunsthistorisk foredrag: Friedensreich Hundertwasser

Velkommen til gratis foredrag om den østerrikske billedkunstneren, arkitekten, designeren, aktivisten og skribenten Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). Igjennom hele sitt fargesprakende liv og virke utfordret Hundertwasser etablerte tenkemåter rundt kunst, eksistensielle spørsmål og måten vi lever livene våre på. I hans helt særegne kreative univers er den rette linjen bannlyst til fordel for spiraler, buktende linjer og organiske former i sterke farger. Dette abstraherte formspråket, som kjennetegner Hundertwassers arbeider, er utgangspunktet for en kunstteori han kalte Transhumanisme. Teorien likestiller betrakterens og kunstnerens opplevelse av et kunstverk.  Den engasjerte multikunstneren var også en tydelig stemme innenfor den globale miljøkampen. I dag regnes Friedensreich Hundertwasser som en av Østerrikes mest folkekjære kunstnere og er godt representert i Sammlung Würth. To malerier kan oppleves i den aktuelle utstillingen hos oss.

Kunstformidler Trine Gilmyr vil denne torsdagskvelden ta for seg hovedmomenter i Hundertwassers liv og se nærmere på noen av de mest sentrale kunstverkene vi forbinder med ham. Dørene åpner kl. 18, foredraget begynner kl. 19.

Galleri Würth følger FHIs retningslinjer for smittevern og har derfor begrenset antall plasser til foredraget. For påmelding send e-post til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 23. september. Dere vil motta en e-post med bekreftet plass. Bindende påmelding. Gratis adgang.

Foto: Friedensreich Hundertwasser, 988 Kuss im Regen / Kiss in the Rain / Baiser sous la Pluie, 1998. Sammlung Würth, inv.nr. 5753 © 2020 Namida AG, Glarus