Kunsthistorisk foredrag: Gustav Klimt

På grunn av stor pågang er foredraget nå fulltegnet.

Torsdag 5. november kl. 19 inviterer vi til gratis kunsthistorisk foredrag om den berømte kunstneren Gustav Klimt (1862–1918). Klimt er en av Østerrikes mest anerkjente malere og hans kunst er svært gjenkjennbar med ornamentale former og glitrende farger. Motivene spenner fra portretter av kvinner fra borgerskapet i Wien, landskapsmalerier og allegoriske motiv. Han var en pioner innen østerriksk modernisme og i 1897 var han en av grunnleggerne av den banebrytende foreningen Wiener Sezession, en gruppe kunstnere, arkitekter og designere som ville fremme modernistiske ideer i kunst og håndverk. Med sitt individualistiske og dekorative uttrykk, er Klimt fortsatt en av kunsthistoriens fremste kunstnere.

Foredraget holdes av kunstformidler Freya Folåsen, som vil ta for seg Klimts liv og virke. Kunstneren representeres med to tegninger i galleriets aktuelle utstilling A.E.I.O.U. – østerriksk kunst fra Sammlung Würth.

Dørene åpner klokken 18.00. Foredraget starter klokken 19.00.

NB! Galleri Würth følger FHIs retningslinjer for smittevern og har derfor begrenset antall plasser til foredraget. For påmelding send e-post til galleri.wurth@wuerth.no innen onsdag 4. november. Dere vil motta en e-post med bekreftet plass. Bindende påmelding. Gratis adgang.

Velkommen!

Foto: Gustav Klimt, Studie til «Beethovenfrisen», 1902. Svart kritt på papir. Sammlung Würth, inv.nr. 5758. © Sammlung Würth.