Dieter Roths univers – verk fra Sammlung Würth

Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth

21.11.2021 - 4.9.2022

Utstillingen Dieter Roths univers – verk fra Sammlung Würth blir Norges største separatutstilling av den sveitsiske universalkunstneren og alt-mulig-mannen Dieter Roth (1930–1998). Utstillingen gir innblikk i Roths viktigste kreative år, med fokus på verk fra midten av 1960- til midten av 1970-tallet, og viser et utvalg av Sammlung Würths til sammen 54 verk av kunstneren.

I utstillingen Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth vises et imponerende og uttrykksfullt mangfold av bøker som kunstverk. Kunstnerbøker, eller artists’ books, er kunst i bokform, og i Würth-samlingen finner vi tallrike eksempler på denne type kunstverk. Disse verkene kommer i svært forskjellige former og flere tøyer grensene for hva vi kan kalle bøker. Fokuset i denne utstillingen er første del av 1900-tallet, da kunstnere flyttet skillelinjen mellom kunst og litteratur.

Les mer om utstillingene her.