DIETER ROTHS UNIVERS - VERK FRA SAMMLUNG WÜRTH

21.11.21 - 4.9.22

Galleri Würth har gleden av å presentere Norges største separatutstilling av den sveitsiske universalkunstneren og alt-mulig-mannen Dieter Roth (1930–1998). Utstillingen gir innblikk i Roths viktigste kreative år, med fokus på verk fra midten av 1960- til midten av 1970-tallet, og viser et utvalg av Sammlung Würths til sammen 54 verk av kunstneren. Dieter Roths allsidige kunstverk bryter alle grenser, og innbyr betrakteren til å bli overrasket, forvirret og underholdt, om verkene skapes med muggen sjokolade, støpt kaninmøkk eller gammel ost.

Roth ser skjønnheten i bedervelse og forfall, og bruker det aktivt i kunsten sin. Forgjengelighet, tilfeldighet og prosess er definerende elementer i arbeidet hans. Roths kunstneriske utgangspunkt er grafikken, og i denne utstillingen vies dette et spesielt fokus. Han var utdannet reklamegrafiker, og var dermed godt kjent med både de estetiske og tekniske grunnlagene til det grafiske mediet, noe han også utnyttet til det ytterste. Som få andre har Dieter Roth skapt et sjangeroverskridende kunstnerskap. Han var toneangivende blant de kunstnerne som fra 1960-tallet jobbet med å oppheve grensene mellom de forskjellige kunstformene. På denne måten var han delaktig i å forme vår nåtidige forståelse av samtidskunst. Roths verker fortsetter å fascinere publikum den dag i dag.