Nye utstillinger i Galleri Würth november 2021

Søndag 21. november kl. 13 har vi gleden av å åpne ikke bare én men to nye utstillinger i Galleri Würth.

Utstillingen Dieter Roths univers – verk fra Sammlung Würth blir Norges største separatutstilling av den sveitsiske universalkunstneren og alt-mulig-mannen Dieter Roth (1930–1998). Utstillingen gir innblikk i Roths viktigste kreative år, med fokus på verk fra midten av 1960- til midten av 1970-tallet, og viser et utvalg av Sammlung Würths til sammen 54 verk av kunstneren.

I utstillingen Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth vises et imponerende og uttrykksfullt mangfold av bøker som kunstverk. Kunstnerbøker, eller artists’ books, er kunst i bokform, og i Würth-samlingen finner vi tallrike eksempler på denne type kunstverk. Disse verkene kommer i svært forskjellige former og flere tøyer grensene for hva vi kan kalle bøker. Fokuset i denne utstillingen er første del av 1900-tallet, da kunstnere flyttet skillelinjen mellom kunst og litteratur.

Les mer om utstillingene her.

Dieter Roth. Sikringer, 1971. Silketrykk på papir, 51 × 73 cm. Sammlung Würth, Inv. 15089 © Dieter Roth Estate, courtesy Hauser & Wirth.