Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
Søndag
baby

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Babyomvisning
2. DESEMBER KLOKKEN 13 BABYOMVISNING

Den første fredagen i måneden klokken 13. er det babyomvisning i Galleri Würths utstilling. Omvisningen passer for foreldre og foresatte med barn opp til to år og omvisningens tempo bestemmes av de små. Omvisningen vil vare rundt 30 min og vil variere mellom en generell omvisning i utstillingen eller med spesialtemaer.

Omvisningen og inngang til galleriet er gratis og det er ingen påmelding nødvendig.

NB: Gallerirommet er ikke så stort, så vi oppfordrer alle til å komme med bæresele. Barnevognene kan parkeres i kaféområdet.

JULEVERKSTED
4.11 KLOKKEN 13 JULEVERKSTED FOR HELE FAMILIEN

I tradisjonen tro blir det i år igjen koselig juleverksted her i galleriet.

Ta med alle store og små nisser, lag julekort, julepynt og spis en pepperkake eller to.

Det blir familieomvisning for barn og foreldre 12.30 og omvisning for voksne klokken 13.

Verkstedet og omvisningene er åpne og gratis for alle.

Kom i god julestemning i Galleri Würth

Søndagsomvisning
SØNDAG 4. DESEMBER SØNDAGSOMVISNING

Hver søndag klokken 13 er det gratis offentlig omvisning i Galleri Würth og den aktuelle utstillingen.

Følg en av våre erfarne formidlere gjennom utstillingen og få et dypere innblikk i utstillingen, kunstnerne, samleren og samlingen.

Omvisningene er åpne for alle, ingen påmelding nødvendig. Møt opp i kaféområdet ca. fem minutter før. Hver omvisning varer i ca. 45 minutter.

nyeks
11.12 KLOKKEN 13 KUNSTHISTORISK KAFFEPAUSE: NYEKSPRESJONISMEN I TYSK KUNST ETTER KRIGEN

Med utgangspunkt i utstillingen Samlerens blikk og Sammlung Würth, skal vi tilbake til den eksperimentelle kunstscenen i Tyskland på 1960-tallet. Kunstformidler Trine Gilmyr skal se hvordan en alternativ kunstscene utenfor de etablerte institusjonene ble starten på den dominerende kunstretningen de neste tiårene; Nyekspresjonismen.

Georg Baselitz, Markus Lüpertz, Anselm Kiefer, er kunstnere som er viktige for denne perioden og representert i utstillingen Samlerens blikk og noen av de foredraget skal ta for seg.

Foredraget er en del av Galleri Würth Kunsthistorisk Kaffepause-serie der en av galleriets ansatte utvalgte søndager setter fokus på temaer eller kunstnere fra samlingen og den aktuelle utstillingen.

LES MER HER

corazon
15.12 KLOKKEN 19 CORAZÓN SYNGER JULEN INN

Julen synges inn av Corazón i Galleri Würth denne desemberkvelden.

I Galleri Würth denne kvelden vil koret fremføre utdrag fra sitt rikholdige julerepertoar. Det blir noen gode gamle julesanger, og noen julesanger med en mer moderne vri, noen sågar med egne arrangementer.

Konserten er gratis og åpen for alle, både store og små!

Les mer her

TIDLIGERE ARRANGEMENTER

KP SB
27.11 KOKKEN 13 KUNSTHISTORISK KAFFEPAUSE: ET SKEIVT BLIKK PÅ SAMLINGEN

Den 21. april 1972 ble straffelovens paragraf 213 opphevet i Norge og sex mellom menn var ikke lenger en kriminell handling. Samme år kjøpte forretningsmannen Reinhold Würth sitt første kunstverk, et verk som skulle bli begynnelsen på Sammlung Würth.

Hvordan repsenteres skeive kunstnere i en av Europas største kunstsamlinger? Hvilke stemmer er inkludert og hvordan kontekstualiseres de? I denne utgaven av Kunsthistorisk Kaffepause skal kunsthistoriker Olea Julsrud-Steinkjer sette et skeivt blikk på Würth-samlingen.

Les mer her

SS
24.11 KLOKKEN 19 OPERAKVELD MED SKEIVE STEMMER

Endelig er det klart for ny operakveld i galleriet og denne kvelden kan du oppleve Norges første skeive operakompani til oss: Skeive Stemmer!

Skeive Stemmer startet opp i 2018 og består av de tre operasangerne Eldrid Gorset, Angelle Khachik og Maria Dale Johannessen.

Konserten med trioen finner sted inne i utstillingen Samlerens Blikk og er en unik mulighet til å oppleve den fantastiske samlingen og kunsten akkompagnert med sang.

Konserten er en del av Galleri Würths markering av Skeivt kulturår 2022.

Les mer her

Søndag 30. oktober klokken 13 Et blikk på samleren – hva er en kunstsamling?

Fra sin spede begynnelse hos Vest-Europas kongelige og adelige kunstsamlinger til velhavende privatpersoner og mindre bemidlede entusiaster, til dagens statlige-, kommunale- og bedrift-samlinger. I dag finnes det tusenvis av store kunstsamlinger over hele verden. Store deler av verdens kanoniserte billedkunst er eid av alt fra Eremitasjen i St. Petersburg og Louvre i Paris til Bank of America, Canica og Würth-gruppen. Hva finnes i disse samlingene, hvordan er de bygget opp og hvem er samlerne? Hva er felles for dem og hva skiller dem fra hverandre?

Dette er noen av spørsmålene gallerileder Bjarne Våga skal undersøke i denne utgaven av Kunsthistorisk Kaffepause 30. oktober klokken 13

Les mer her

TORSDAG 27.oktober kl. 18.30 FOREDRAG: NATTEN, DEMONENE OG HELVETE-SKILDRINGENE I NORSK KUNST

Kunstner Marthe A. Andersen tar oss med på en tankerekke som strekker seg fra tidlige dommedag-scenarioer, gjennom reformasjonens helvetesvisjoner, til Per Kroghs monumentale ragnarok fresko og vår egen tids angst knyttet til klima og global oppvarming.

Foredraget er gratis og krever ingen påmelding

Les mer her

SØNDAG 23. OKTOBER KLOKKEN 11-15.30 SKUMMELT HALLOWEENVERKSTED

Små djevler og demoner og annet skummelt kommer til Galleri Würths (u)hyggelige familieverksted denne søndagen....

Lag skumle veggdekorasjoner i papir, inspirert av den columbianske kunstneren Fernando Boteros smådjevler i hans verk "Søster Angelicas lidelser" som kan sees i utstillingen Samlerens blikk.

Skumle barn og voksne er velkomne.....hvis de tør........

Les mer her

HØSTFERIEVERKSTED: ANSELM KIEFER

Bli med på kreativt høstferieverksted hos Galleri Würth tirsdag 4.10 - fredag 7.10 og søndag 9.10 mellom kl. 10 og 15

Passer for kreative barn og voksne i alle aldre.

Vi lar oss inspirere av den tyske kunstneren Anselm Kiefers bruk av naturmaterialer og lager våre egne bilder med pinner, kull og ting vi har funnet i naturen. Kiefer er en av kunstnerne du kan oppleve i utstillingen Samlerens blikk - verk fra Sammlung Würth nå.

Verkstedet er gratis og åpent for alle.

SAMLERENS BLIKK ÅPNER 18.9 PÅ GALLERI WÜRTH

Samlerens blikk er en reise gjennom kunsthistorien på tvers av flere kontinenter og representerer kjernen i Würth-samlingen.

Utstillingen viser kunstnere som har fanget oppmerksomheten til Reinhold Würth, kunstelskeren og entreprenøren som har samlet kunst siden starten av 1960-tallet.

Samlingen, som i dag består av over 19 000 kunstverk, rommer noen av kunsthistoriens største navn som Pablo Picasso, Anselm Kiefer, Friedenreich Hundertwasser og Fernando Botero.

Les mer om åpningen og programmet her

FINISSAGE med Elise By Olsen

Utstillingene "Dieter Roths univers" og "Fra A til Z - kunstnerbøker fra Sammlung Würth" har sin siste utstillingsdag søndag 4. september og vi inviterer alle til finissage!

Utstillingen Dieter Roths univers – verk fra Sammlung Würth, Norges største separatutstilling av den sveitsiske universalkunstneren Dieter Roth (1930–1998).

I utstillingen Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth vises et imponerende og uttrykksfullt mangfold av bøker som kunstverk.

I sammenheng med finissage av våre to utstillinger, Dieter Roth – verk fra Sammlung Würth og Fra A til Z – kunstnerbøker fra Sammlung Würth, samtaler Elise By Olsen med gallerileder Bjarne Våga om skapende kritiske og kunstneriske prosesser, og parallellen mellom kunstnerbøker og motepublikasjoner.

Facebook arrangement