Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
Med utstillingen Samlerens blikk - verk fra Sammlung Würth markeres Galleri Würths 20-års jubileum!

Gjennom 20 år og 31 unike utstillinger har galleriet vist frem Reinhold Würths fantastiske kunstsamling.

Det hele begynte med en separatutstilling med Pablo Picasso, som også er representert i jubileumsutstillingen. I tillegg pryder prominente kunstnere som Alex Katz, Friedensreich Hundertwasser, Fernando Botero, Anselm Kiefer, Gerhard Richter og Julian Schnabel galleriets vegger.

Alle disse kunstnerne er satt sammen i «Samlerens blikk». De har fanget oppmerksomheten til forretningsmannen og kunstelskeren Reinhold Würth, som lidenskapelig har samlet kunst i mer enn seksti år. I sitt selskap, den familiedrevne og globale Würth-gruppen, har han bygget opp en bedriftsfilosofi hvor kunst og kulturtilbud har en sentral og naturlig plass. Med utgangspunkt i ekspresjonismen har Reinhold Würth markert seg som en uredd samler. Han samler vidt og er ikke redd for de eksperimentelle utrykk som dominerte etterkrigskunsten.

Utstillingen Samlerens blikk er en reise innen europeisk og amerikansk kunsthistorie. Samtidig representerer den kjernen i Würth-samlingen. På den ene siden er det samlerens interesse for samtidsskulptur, her representert ved slående skulpturer av Tony Cragg, David Nash og Stephan Balkenhol. Maleriene i utstillingen viser de tyske tyngdepunktene, fra klassisk modernisme og Emil Nolde, gjennom etterkrigstidens abstraksjoner representert av Willi Baumeister og Emil Schuhmacher, til viktige stemmer i samtidskunsten som Gotthard Graubner, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Markus Lüpertz og Gerhard Richter. Videre presenteres samlingens internasjonale bredde gjennom klassisk meksikansk maleri ved Rufino Tamayo og ved japansk kunst ved Kazuo Shiraga, ofte kalt performancekunstens grunnlegger.

I utstillingen Samlerens blikk vises det verk av kunstnere som ikke var redde for å fornye maleriet og legge gamle tradisjoner bak seg. Fra 1900-tallets spede begynnelse til etterkrigstidens nye ville tendenser helt frem til vårt eget årtusen. Ved å samle på kunstnere fra hele verden fra de siste 100 årene viser samleren Reinhold Würth kunsthistorien gjennom sitt eget blikk.

TIDLIGERE UTSTILLINGER

FRA A TIL Z - kunstnerbøker fra Sammlung Würth
DIETER ROTHS UNIVERS - verk fra Sammlung Würth
A.E.I.O.U - østerriksk kunst fra Sammlung Würth
STILLEBEN I SAMTIDSKUNSTEN - verk fra Sammlung Würth
GEORG BASELITZ - verk fra Sammlung Würth
FRAU IM BILD - kvinneportretter i Sammlung Würth
AVKLEDD! Verk fra Sammlung Würth og Vigeland-museet
GÜNTER GRASS – Akvareller, grafikk og skulpturer fra Würth-samlingen
JOAN MIRÓ OG HANS VENNER - verk fra Sammlung Würth