Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  

30. oktober klokken 13.00

KP - Et blikk på samleren

Fra sin spede begynnelse hos Vest-Europas kongelige og adelige kunstsamlinger til velhavende privatpersoner og mindre bemidlede entusiaster, til dagens statlige-, kommunale- og bedrift-samlinger. I dag finnes det tusenvis av store kunstsamlinger over hele verden. Store deler av verdens kanoniserte billedkunst er eid av alt fra Eremitasjen i St. Petersburg og Louvre i Paris til Bank of America, Canica og Würth-gruppen. Hva finnes i disse samlingene, hvordan er de bygget opp og hvem er samlerne? Hva er felles for dem og hva skiller dem fra hverandre?

Dette er noen av spørsmålene gallerileder Bjarne Våga skal undersøke i denne utgaven av Kunsthistorisk Kaffepause 30. oktober klokken 13

Foredraget er gratis og åpent for alle. Det varer i ca. 45 minutter og det vil være anledning for å kjøpe kaffe og noe smått å bite i i forkant av foredraget og ta med inn.

Utstillingen er åpen som vanlig, men offentlig omvisning utgår denne søndagen.

BJARNE

Foto: Johnny Syversen

OM FOREDRAGSHOLDEREN:

Bjarne Våga (*1980) er MA i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen.

Han har jobbet i kunstfeltet som kurator, forfatter og prosjektleder siden 2006, og er spesialist innen kunstfotografi, kunstsamling og utstillingsproduksjon. Fra 2015 til 2019 var han leder av Equinor kunstprogram. Siden 2019 har han vært leder for Galleri Würth.