Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  

27.11 KLOKKEN 13: KUNSTHISTORISK KAFFEPAUSE - ET SKEIVT BLIKK PÅ SAMLINGEN

KP skeivt

Den 21. april 1972 ble straffelovens paragraf 213 opphevet i Norge og sex mellom menn var ikke lenger en kriminell handling. Samme år kjøpte forretningsmannen Reinhold Würth sitt første kunstverk, som skulle bli begynnelsen på det som skulle bli Sammlung Würth.

Hvordan representeres skeive kunstnere i kunstsamlinger? 50 år siden opphevingen av straffeloven markeres Skeivt Kulturår 2022 over hele landet. Mye har skjedd siden da og skeive kunstnere får en større og større plass i de store institusjonene. Hvordan blir skeiv kunst kontekstualisert i kunstsamlinger som er basert på enkeltpersoners egen personlige smak og interesser?

I denne utgaven av Kunsthistorisk Kaffepause settes vi et skeivt blikk på en av Europas største private kunstsamlinger. Siden samlingens spede begynnelse i 1972 og gjennom de siste 50 årene har flere skeive kunstnere blitt inkludert. Hvilke historier og stemmer er representert, i hvilken sammenheng er de inkludert og i hvilke kontekster vises de frem?

Et skeivt blikk på samlingen er en del av Galleri Würths Kunsthistorisk Kaffepause-serie der en av galleriets ansatte utvalgte søndager setter fokus på temaer eller kunstnere fra samlingen og den aktuelle utstillingen.

Foredraget begynner klokken 13 og varer i ca. 45 minutter og er åpen og gratis for alle, ingen påmelding nødvendig.

Det vil være anledning til å kjøpe kaffe, te eller andre drikker og noe smått å spise på før og etter foredraget. Utstillingen er åpen hele søndagen. Offentlig omvisning utgår ved Kunsthistorisk Kaffepause.

Velkommen!

Portrett Olea

Om foredragsholderen:

Olea Julsrud-Steinkjer (*1993) er kunsthistoriker utdannet ved Universitetet i Oslo, med fokus på aktivisme, feminisme og skeiv kunst i norsk og internasjonal samtidskunst.

Hun er formidler, redaktør og foredragsholder og har tidligere jobbet ved blant annet Astrup Fearnley Museet, MUNCH, Oslo Fotokunstskole og Høstutstillingen.

Til daglig jobber hun som gallerimedarbeider ved Galleri Würth med formidling og markedsføring og med ansvar for galleributikken.