Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  

24.11 KLOKKEN 19.00: OPERAKONSERT MED SKEIVE STEMMER

Skeive stemmer

Endelig er det klart for ny operakveld i galleriet og denne kvelden kan du oppleve Norges første skeive operakompani til oss; Skeive Stemmer!

Skeive Stemmer som startet opp i 2018 består av de tre operasangerne Eldrid Gorset, Angelle Khachik og Maria Dale Johannessen som alle har sin akademiske bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. De har blant annet sunget på åpningen av Oslo Pride i 2019, Trondheim Pride i 2020, Operafestukene i Kristiandsund i 2022 og mye mer.

Galleri Würth har lang tradisjon for operakvelder i galleriet og blant annet har Tone Kummervold Våga (Den Norske Opera) og Dshamilja Kaiser (Oper Bonn) holdt konserter i galleriet tidligere.

Konserten med trioen finner sted inne i utstillingen Samlerens Blikk og er en unik mulighet til å oppleve den fantastiske samlingen og kunsten akkompagnert med sang.

Konserten er en del av Galleri Würths markering av Skeivt kulturår 2022.

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Dette er en viktig milepæl i norsk historie som markeres med et skeivt kulturår over hele landet, der alle er invitert til å bli med og delta på feiringen.

Konserten er gratis, åpen for alle og krever ingen påmelding.

Konserten holdes i utstillingen Samlerens Blikk og begynner klokken 19.00

Det blir lett servering i kaféen i forkant av konserten.

Hjertelig velkommen til Opera i galleriet!

Om Skeive Stemmer:

Skeive Stemmer er Norges første skeive operakompani av, med og for skeive. De ønsker å skape en arena som gir arbeid for - og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet, og Skeive Stemmer ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet. Operakompaniet består av de tre operasangerne Eldrid Gorset, Angelle Khachik og Maria Dale Johannessen som alle har sin akademiske bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Siden kompaniets oppstart i 2018 har de deltatt på åpningen av Oslo Pride 2019, Trondheim Pride 2020, Operafestukene i Kristiansund 2022, Regnbuedagene i Bergen 2022 og mye mer! Høsten 2020 startet de også en konsertserie på Rosendal Teater i Trondheim som heter «Operakafé» hvor de har gjort over 20 konserter gjennom hele pandemien. I september 2022 hadde Skeive Stemmer premiere på sin første fulle operaproduksjon «De Lystige Koner i Windsor» av Otto Nicolai, nettopp på Rosendal Teater, under Trondheim Pride 2022.