SAMMLUNG WÜRTH

Kunst og kultur en svært viktig del av Würth-gruppen. Adolf Würth grunnla selskapet i Künzelsau, Baden Württemberg i Sør-Tyskland, i 1945. Det er sønnen Reinhold Würth, som siden 1954, har utviklet selskapet til å bli den globale aktøren den er i dag. Würth-gruppen selger bl.a. verktøy, festemateriell og kjemi til bilbransjen, bygg og anlegg, håndverkere og industri.

Reinhold Würth har samlet kunst siden begynnelsen av 1960-tallet, og samlingen teller i dag over 18 500 kunstverk. Sammlung Würth konsentrerer seg rundt europeisk og amerikansk billedkunst og skulptur fra slutten av 1800-tallet og til i dag, med stor vekt på tysk og østerriksk kunst. Flere viktige figurer er representert i samlingen, fra tyske kunstnere som Anselm Kiefer, Gerard Richter, Georg Baselitz og Max Ernst til internasjonale kunstnere som Claude Monet, Pablo Picasso, David Hockney, Henry Moore og Roy Lichtenstein. Eneste norske kunstner som foreløpig har funnet plass i Sammlung Würth, er Edvard Munch.

I tillegg til en omfattende modernisme- og samtidskunstsamling har Würth også en betydelig samling av verk fra senmiddelalderen, blant annet malerisamlingen Fürstlich Fürstenberg som ble anskaffet i 2003. Den inkluderer Lucas Cranach den eldres tavlemaleri, samt flere arbeider av Hans Holbein den eldre og Hans Holbein den yngre. Blant disse er spesielt Schutzmantelmadonna, eller Meyer Madonna, av Hans Holbein den yngre regnet som et hovedverk innen tysk renessansemaleri og er en stilt ut i Johanniterkirche i Schwäbsich Hall. Den sekulariserte kirken stammer opprinnelig fra 1100-tallet som har blitt omfattende renovert og har siden 2008 fungert som et visningssted for Würth-samlingens middelalderssamling.

I forlengelsen av samlings- og utstillingsvirksomheten etablerte Stiftung Würth i 1993 en skulpturpris, Robert Jacobsen-prisen, som deles ut annethvert år til en skulptør som har særlig utmerket seg på samtidskunstfeltet.

De øvrige visningsstedene finner man i Tyskland, Danmark, Spania, Frankrike, Sveits, Italia og Nederland. Mer info om Würths visningssteder finner du her

 

Les mer om samlingen her

GALLERI WÜRTH

Galleri Würth stiller ut ut kunst fra Sammlung Würth, en av Europas største private kunstsamlinger. Samlingen er bygget opp fra begynnelsen av 1960-tallet og består i dag av over 18 500 kunstverk. Hovedvekten av verkene er fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag, men den omfatter også en betydelig samling av viktig middelalderkunst. Sammlung Würth består i stor grad av europeisk og amerikansk maleri, tegning, grafikk og skulptur.

Galleri Würth ble etablert i 2003 og er ett av 15 visningssteder for Sammlung Würth og det eneste i Norge. Bygget er tegnet av det Oslo-baserte arkitektkontoret Dyrø & Moen. Galleriet ligger idyllisk til i skogkanten, i tilknytning til Würth Norges hovedkontor på Gjelleråsen, 15 minutter fra Oslo sentrum og 10 minutter fra Lillestrøm. Det er kort avstand til flere naturattraksjoner og fine turområder, som Mortetjern og Salamanderdammen, som gjør Galleri Würth et naturlig punkt på søndagsturen.

 

Kafé og gavebutikk

I kaféen vår har vi et stort utvalg med kaffe og te, samt godt utvalg av økologiske drikker. En varm kopp kan nytes med vaffel, kanskje en makron eller en håndlaget konfektbit fra våre naboer Nittedal Sjokoladefabrikk.

Vår galleributikk har noe for enhver. Hos oss kan du finne kjente og kjære produkter, nydelige ullpledd fra Røros Tweed, smijernslysestaker fra Nedre Foss, vakre papirfigurer fra Studio Roof og deilig Lakrids fra Bülow. I tillegg fører vi honning fra lokale Heier Du Reitz, kaffe fra brenneriet Fuglen og et stort antall kunstnerbøker, kunstmateriell, barneleker og mye annet gøy.

For å lære mer om våre tidligere utstillinger, kan du lese mer her

 

Times change. It´s the same with Würth. What has always remained constant is the corporate culture and the desire to grow; These represent Würth´s common thread."

~ Reinhold Würth