Galleri Würth

Galleri Würth stiller ut ut kunst fra Sammlung Würth, en av Europas største private kunstsamlinger. Samlingen er bygget opp fra begynnelsen av 1960-tallet og består i dag av over 18 500 kunstverk. Hovedvekten av verkene er fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag, men den omfatter også en betydelig samling av viktig middelalderkunst. Sammlung Würth består i stor grad av europeisk og amerikansk maleri, tegning, grafikk og skulptur.

Galleri Würth ble etablert i 2003 og er ett av 15 visningssteder for Sammlung Würth og det eneste i Norge. De øvrige visningsstedene finner man i Tyskland, Danmark, Spania, Frankrike, Sveits, Italia og Nederland. Mer info om Würths visningssteder finner du her

Galleriet ligger ligger idyllisk til i skogkanten, i tilknytning til Würth Norges hovedkontor på Gjelleråsen, 15 minutter fra Oslo sentrum og 10 minutter fra Lillestrøm.

Bygget er tegnet av det Oslo-baserte arkitektkontoret Dyrø & Moen. Åpningsutstillingen viste verk av Pablo Picasso. For å lære mer om våre tidligere utstillinger, kan du lese mer her

Det er kort avstand til flere naturattraksjoner og fine turområder, som Mortetjern og Salamanderdammen, som gjør Galleri Würth et naturlig punkt på søndagsturen.

 

Kafé og gavebutikk

Nyt en kaffe i vårt trivelige kaféområde og avslutt besøket ditt med en titt i vår flotte galleributikk

I kaféen vår har vi et stort utvalg med kaffe og te, samt godt utvalg av økologiske drikker. En varm kopp kan nytes med vaffel, kanskje en makron eller en håndlaget konfektbit fra våre naboer Nittedal Sjokoladefabrikk.

Vår galleributikk har noe for enhver. Hos oss kan du finne kjente og kjære produkter, nydelige ullpledd fra Røros Tweed, smijernslysestaker fra Nedre Foss, vakre papirfigurer fra Studio Roof og deilig Lakrids fra Bülow. I tillegg fører vi honning fra lokale Heier Du Reitz, kaffe fra brenneriet Fuglen og et stort antall kunstnerbøker, kunstmateriell, barneleker og mye annet gøy.

Kaféen og butikken følger galleriets åpningstider:

Man.–tors. 9.00–16.00 og søndag 11.00–16.00. 

Velkommen inn til en trivelig handel!