Xenia Hausner (1951), Ballet Russe, 2000. Akryl på treplate, 202 x 250 cm. Inv. 7769. Foto: © 2019 Bono

Offentlig omvisning hver søndag kl. 13

Hver søndag har vi gratis offentlig omvisning i galleriets utstilling.

Stilleben i samtidskunsten. Sammlung Würth. 30.3.2019–16.2.2020

Stilleben i samtidskunsten tar for seg stillebenet som kunstsjanger og utforsker dens plass i samtidens kunst.

Stillebenets fremstilling av virkeligheten har fascinert mennesker i århundrer. Opp gjennom historien har fremstillingsmåten endret seg med tiden, både når det gjelder valg av medium og motiv. Uansett media har imidlertid et av stillebenets hovedbudskap vært det samme: Ingenting varer evig. Stillebenet nådde sitt høydepunkt under barokken. Man hadde en forkjærlighet for nøyaktige fremstillinger av virkeligheten i form av motiv med visnede blomster, overmoden frukt eller nedbrente stearinlys. Dette skulle minne oss om døden – memento mori. Utstillingen viser et variert utvalg verk fra Sammlung Würth og gir et grundig overblikk over den tradisjonelle kunstsjangerens holdbarhet i det 21. århundret. Representert i utstillingen er blant andre Fernando Botero, Xenia Hausner, Anselm Kiefer, Andy Warhol og Marc Quinn.

Privat omvisning i Galleri Würth

Vi tilbyr spennende omvisninger for grupper av alle slag! Våre dyktige formidlere tar dere gjennom den aktuelle utstillingen i galleriet, og gir en levende innføring i kunsten og historiene bak. Hver omvisning tar ca. 45 minutter og tilpasses gruppens ønsker og behov. Vi har også pakkeløsninger med omvisning og servering. Ta kontakt for å se hva vi kan tilby dere!

Priser omvisning
Hverdager i museets åpningstider: kr. 600,-
Søndager og utenom åpningstider: kr. 1200,-
Inngang til galleriet er gratis.

For bestilling av omvisninger send e-post til galleri.wurth@wuerth.no eller ring 46401265. Oppgi ønsket dag, klokkeslett og antall personer.

Praktisk informasjon

Besøksadresse: Morteveien 12, 1481 Hagan
Åpningstider: Mandag–torsdag: kl. 9–16, søndag: kl. 11–16. Ellers etter avtale.