Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
XH KHP
7. April klokken 13.00 REPRISE: KUNSTHISTORISK KAFFEPAUSE: OM XENIA HAUSNER, BLIKK OG PROSESS

med kurator for utstillingen, Olea Julsrud-Steinkjer

Galleri Würth har gleden av å invitere til Kunsthistorisk kaffepause om den aktuelle kunstneren Xenia Hausner (f. 1951, Østerrike). Dette foredraget ble holdt første gang i november 2023. Fikk du det ikke med deg den gangen, eller har du lyst å høre det igjen, så har du sjansen nå!

Kurator for utstillingen Xenia Hausner: Female Measure, Olea Julsrud-Steinkjer, vil presentere Hausners kunstnerskap og univers i en biografisk kontekst i denne utgaven av Kaffepausen.

Få et bredere innblikk i en kunstner som gjennom sin særegne tilnærming til det figurative maleriet tilbyr oss en alternativ billedverden der kvinner representerer alle identiteter og alle historier. Gjennom en omfattende kunstnerisk prosess bygger hun opp motivene sine fysisk i papp og funnede materialer, fotograferer og maler dem. Her møter vi en allsidig kunstner som begynte sin karriere som scenograf, før hun skiftet til maleri på 1990-tallet. Foredraget vil ta for seg Xenia Hausners kunstnerskap og prosess fra de siste 30 årene.

Foredraget varer i ca. 1 time og relaterer seg til den aktuelle utstillingen.

Ønsker du å være med? Send en mail til galleri.wurth@wuerth.no med navn og antall personer du ønsker å melde på.

PS: Ved Kunsthistorisk Kaffepause utgår søndagsomvisningen.