Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
Samlerblikk

NESTE UTSTILLING

XENIA HAUSNER: FEMALE MEASURE

12.10.2023 - 28.4.2024

Det er en stor ære for Galleri Würth å presentere sin neste utstilling, med en kunstner som har en sentral plass i Sammlung Würth og i Galleri Würths historie.

Xenia Hausner: Female Measure - Sammlung Würth og innlånte verk (12.10.2023 - 28.4.2024)

Det er en stor ære for Galleri Würth å presentere den første store utstillingen med den østerrikske kunstneren Xenia Hausner (f. 1951, Østerrike). Hausner har vært stilt ut med enkeltverk i flere gruppeutstillinger ved Galleri Würth tidligere og hun har en sentral plass i Sammlung Würth.

Om utstillingen:

Gjennom århundrene har kunsthistorien blitt definert av menn og det mannlige blikk. Hausners malerier er en alternativ billedverden der kvinner representerer alle identiteter og forteller alle historiene. I hennes særegne tilnærming til det figurative maleriet utspiller mellommenneskelige forhold seg i sterke farger og i store formater.

Xenia Hausner visualiserer fiktive historier gjennom en omfattende kunstnerisk prosess. Ved å sette sterke og motsetningsfylte kvinner inn i tvetydige narrativ, skaper Hausner et komplekst spill der blikket går i begge retninger, og det oppstår en spenning mellom kunstner og modell og betrakter og maleri. Denne ambivalensen er gjennomgående i Hausners arbeider.

Muliggjort gjennom sjenerøse innlån fra Albertina Museum, Wien – The Batliner Collection, Jaegers Collection, Ernst Ploil, Breden ArtCollection, Studio Xenia Hausner og med verk fra Sammlung Würth er dette en omfattende presentasjon av en av de viktigste østerrikske samtidskunstnere i dag.

Om kunstneren:

Xenia Hausner ble født i 1951 i en østerriksk kunstnerfamilie. Hun studerte scenografi ved Kunstakademiet i Wien og Royal Academy of Dramatic Art i London. Fra 1977 til 1992 arbeidet hun med scenografi for teater- og operaproduksjoner, blant annet for Covent Garden i London, Festspillene i Salzburg og Theâtre Royal de la Monnaie Brüssel. Siden 1981 har hun hatt atelier i Berlin. I 1992 gikk hun over til maleri. Grunnlegger av Women Without Borders.

Kunstverkene hennes er vist på en rekke gallerier, kunstmesser og museer som Albertina Wien, KÖNIG Galerie Berlin, Batliner Art Foundation, Belvedere Museum Wien, Käthe-Kollwitz-Museum Berlin, Shanghai Art Museum, Today Art Museum Beijing, Hong Kong Arts Centre m.m

Xenia Hausner bor og arbeider i Wien og Berlin.

-

En katalog blir lansert i forbindelse med utstillingen. Den vil inneholde nye tekster av kunstkritiker og fungerende redaktør i Kunstkritikk (Danmark), Louise Steiwer, og av kurator for utstillingen, Olea Julsrud-Steinkjer.

TIDLIGERE UTSTILLINGER

FRA A TIL Z - kunstnerbøker fra Sammlung Würth
DIETER ROTHS UNIVERS - verk fra Sammlung Würth
A.E.I.O.U - østerriksk kunst fra Sammlung Würth
STILLEBEN I SAMTIDSKUNSTEN - verk fra Sammlung Würth
GEORG BASELITZ - verk fra Sammlung Würth
FRAU IM BILD - kvinneportretter i Sammlung Würth
AVKLEDD! Verk fra Sammlung Würth og Vigeland-museet
GÜNTER GRASS – Akvareller, grafikk og skulpturer fra Würth-samlingen
JOAN MIRÓ OG HANS VENNER - verk fra Sammlung Würth
SAMLERENS BLIKK - verk fra Sammlung Würth