Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
Ny utstilling

NESTE UTSTILLING

XENIA HAUSNER: FEMALE MEASURE

12.10.2023 - 28.4.2024

Det er en stor ære for Galleri Würth å presentere sin neste utstilling, med en kunstner som har en sentral plass i Sammlung Würth og i Galleri Würths historie.

Gjennom århundrene har kunsthistorien blitt definert av menn og det mannlige blikk. Xenia Hausner (f. 1951, Østerrike) viser gjennom sine malerier en alternativ billedverden der kvinner representerer alle identiteter og forteller alle historiene. Hausners fargesterke kunstverk i storformat består av malte komposisjoner, collage, funnede objekter og fotografiske elementer. Resultatet viser en særegen tilnærming til det figurative maleriet, som ikke byr på et entydig svar.

Hausner har tidligere hatt separatutstillinger ved blant andre Albertina Museum i Wien, Forum Gallery i New York City og galleriet König Galerie i Berlin.

Utstillingen Xenia Hausner: Female Measure ved Galleri Würth blir den første store presentasjonen av hennes arbeid for et norsk og nordisk publikum og inkluderer flere aspekter og perioder fra hennes kunstnerskap.

Utstillingen åpner 12.10.2023.

Medfølgende illustrasjon:

Xenia Hausner, Das weibliche Maß/The Female Dimension, 2003, Sammlung Würth, Inv. 7770,

© Xenia Hausner/BONO