Åpningstider: Tirsdag til fredag 09 – 16. Søndag 11 – 16  
galleri
Kunst og kultur er en viktig del av Würth-gruppens filosofi.

Galleri Würth åpnet i 2003, i anledning Würth Norges 30 års jubileum. Lokalisert ved hovedkontoret til Würth Norge, er Galleri Würth det nordligste av de 15 visningsstedene for Würth-samlingen.

Kunst og kultur er en viktig del av Würth-gruppens filosofi og i Galleri Würth møtes kultur og bedrift, kunst og mennesker.

Du kan lese mer om samlingen her

Reinhold Würth er mannen som har utviklet Würth-konsernet fra et enkeltmannsforetak startet i 1954 til det globalt ledende konsernet for festemateriell og verktøy det er i dag.

I 1972 kjøpte han en akvarell av Emil Nolde, denne skulle bli grunnlaget for det som i dag er Sammlung Würth, en privat kunstsamling med over 20 000 kunstverk. I 1991 åpnet Reinhold Würth sitt første kunstmuseum, Museum Würth, på 920 kvm ved konsernets hovedkontor i Künzelsau, Tyskland. Ideen bak museet var at konsernets medarbeidere og besøkende kunne oppleve og ha glede av samlingen.

Siden åpningen av museet i 1991, har ytterligere 14 visningssteder åpnet over hele Europa.

På Gjelleråsen åpnet Galleri Würth i 2003, ved siden av hovedkontoret til Würth Norge. Bygget er tegnet av det Oslo-baserte arkitektkontoret Dyrø & Moen og er med sin ikoniske glassvegg og overlys en perle i skogkanten av Gjelleråstoppen. Det er naturskjønne omgivelser og galleriet ligger kort gåavstand til flere naturattraksjoner og fine turområder, som Mortetjern og Salamanderdammen.

Galleriet har vist over 30 utstillinger med utgangspunkt i samlingen i løpet av sine 20 år. Åpningsutstillingen viste kunstverk av den spanske kunstneren Pablo Picasso og siden har Galleri Würth stilt ut kunst skapt av noen av kunsthistoriens største navn: Edvard Munch, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Xenia Hausner, Dieter Roth, Max Ernst, Andy Warhol og mange fler.

I tillegg til utstillingene har publikumstilbudene Kunsthistorisk kaffepause, foredragskvelder og ulike aktiviteter for barn og familier har galleriet bidratt til skape samspill mellom publikum, nærmiljøet, kunsten og næringslivet. Noen av høydepunktene har vært operakvelder med internasjonale solister, den årlige sommerskolen for barn mellom 8 og 14 år, veteranbiltreff, foredrag ved kunstnere som Lotte Konow Lund og Lars Ramberg og forfattermøter, som da nobelprisvinneren Günter Grass leste fra forfatterskapet sitt i Universitetets aula i Oslo i anledning utstillingen Günter Grass - Mitt århundre. Akvareller, grafikk og skulpturer fra Würth-samlingen i 2005.

FASTE ANSATTE

Bjarne Våga

Gallerileder

Tlf: +47 464 01 264

Mail: bjarne.vaga@wuerth.no

Trine Gilmyr

Gallerimedarbeider, formidlingsansvarlig, DKS-ansvarlig

Tlf: +47 464 01 264

Mail: trine.gilmyr@wuerth.no

Olea Julsrud-Steinkjer

Gallerimedarbeider, content manager og shop curator

Tlf: +47 464 01 264

Mail: olea.steinkjer@wuerth.no

Galleri Galleriet

Fra utstillingen: "Tilbake til maleriet" i 2018

Galleriet bygges

Galleriet bygges i 2003

Galleri

Galleriet ble bygget ut i 2012 og utstillingsarealet ble doblet.

Galleriet

I tillegg til utstillinger er det en koselig kafé og en gavebutikk.